Az Abakusz csapata

Vadász Dorottya

Vadász Dorottya vagyok, két kisfiú anyukája, tanulási coach, az Abakusz Tanulóklub alapítója.

Testnevelőként és kézilabda edzőként dolgoztam eddig, emellett idén diplomáztam az ELTE tanító szakán. Több éven keresztül dolgoztam tanulószobán alsó és felső tagozatban is.

Tanári pályám során nagymamám szavait tartom szem előtt: „A gyermeket először szeretni kell, azután nevelni és csak azután oktatni.”

Szeretnék egy olyan helyet létrehozni a gyerekeknek, ahol mindenkire jut idő, és ahol megtapasztalhatják a tanulás örömeit.

Emellett olyan programokat szervezünk, melyek segítenek felkészülni a nagybetűs életre (pl.: kommunikációs tréning, önismeret, fotózás, környezettudatosság).

Kérdés esetén bizalommal fordulj hozzám!

Munkatársaink

Nagy-Hanula Viktória

Nagy-Hanula Viktória vagyok, pedagógiatanár, fejlesztőpedagógus és múzeumpedagógus.

Végzettségeimet 2013-ban az ELTE-n, majd az egri Eszterházy Károly Főiskolán szereztem 2015-ben és 2020-ban.

Az elmúlt tíz évben a múzeumi munkám során fontosnak tartottam, hogy a kiállítások varázslatos világában olyan élményekkel gazdagítsam a gyermekeket, ahol a játék és szórakozás közben észrevehetetlenül, a gyermek saját felfedezésén keresztül jusson új tudás birtokába és kultúrakedvelő emberré váljon.

Pedagógiatanárként és fejlesztőpedagógusként az a célom, hogy a gyermekek megfelelő alapokkal rendelkezzenek, és a megfelelő módszerek birtokában, a sikerélmények során tudják elvégezni iskolai feladataikat. Ehhez megfelelő motiváció megteremtését és a készségek, képességek fejlesztését tartom szem előtt.

Tanári munkám során kiemelten fontosnak tartom a környezet-és természetismeretet, ezért is kezdtem el az állatasszisztált pedagógiát megismerni és tanfolyamok elvégzése után terápiás kutyákkal és terápiás nyulakkal és egyéb négylábúakkal együtt dolgozni.”

Nedermann Katalin

„Nedermann Katalin vagyok. Jelenleg két éves kislányommal vagyok otthon.

Magyar nyelv és irodalom szakos tanárként dolgozom immár 11 éve. 5. évfolyamtól 12. évfolyamig oktattam diákokat, emellett osztályfőnök is voltam több ízben.

Általános iskolai munkám során már rengetegszer készítettem fel diákokat felvételire, gimnáziumi tanárként pedig teljesen tisztában vagyok a középfokú intézmények elvárásaival is. 

Az időben elkezdett felkészülés és gyakorlás sokat segíthet a felvételi körüli stressz csökkentésében, ezzel növelve a diákok sikerességét.

Szívesen segítek abban, hogy a diákok a lehető legtöbbet tudják kihozni magukból a felvételin.”

Dibuszné Hauser Zsuzsanna

„Dibuszné Hauser Zsuzsanna vagyok. Óvónő, tanító, gyógypedagógus, etika, pedagógiai szakos, szakvizsgázott és mesterpedagógus tanár vagyok.

Az óvodai neveléstől a felsőoktatásig, felnőttoktatásig rendelkezem gyakorlati, oktatói tapasztalatokkal.

Fejlesztő és gyógypedagógiai tevékenységet 2006-tól kezdődően végzek. Fontos számomra, hogy a különleges bánásmódot igénylő gyermekek egyéni fejlesztése által képességeikhez igazodó speciális fejlesztésben részesüljenek, hatékony tanulástechnikák- és módszerek kialakításával iskolai eredményeik javuljanak.

A fejlesztés során arra törekszem, hogy a gyermekek tanulási nehézségeikből, részképesség zavaraikból adódó hátrányaikat kompenzálni tudják, önbizalmunk erősödjön, készségeik, képességeik fejlődjenek.”

Ács Veronika

„Ács Veronika vagyok. Diplomámat 2006-ban Győrben, tanító/ testnevelés szakon szereztem.

Pályámat egy személyközpontú alapítványi iskolában kezdtem meg, ahol projektpedagógiával tanítottam.

Az itt eltöltött évek nagyon hasznosak voltak számomra. Megtanultam a projektmódszert és számtalan olyan játékot és ötletet, amivel a gyerekek tanulás iránti érdeklődését, testi és lelki fejlődését tudom fejleszteni.

Fontosnak tartom, hogy folyamatosan képezzem magam, ezért elsajátítottam az erőszakmentes kommunikációt, a nehezen, de nevelhető gyerekek sajátosságait, és a kooperatív tanulási-tanítási technikák tréningeket.

Pedagógia hitvallásom Ignacio Estrada írásával tudnám a legjobban összefoglalni a teljesség igénye nélkül: „Ha egy gyerek nem tud úgy tanulni, ahogyan tanítjuk, akkor úgy kell tanítanunk, ahogyan ő tanulni tud.”

Örülök, hogy én is egy olyan csapathoz tartozom, ahol tanulni tanítjuk a diákokat. ”

Bodrogi Viktória

„Bodrogi Viktória vagyok, általános iskolai tanító. Diplomámat a győri Széchenyi István Egyetemen szereztem, majd el is helyezkedtem egy àltalános iskolában.

Negyedik éve tanítok, jelenleg 3. osztályos gyermekek osztályfőnöke vagyok. 

Tanulószobai, napközis gyakorlattal rendelkezem.  

A tanítást hivatásomnak érzem, nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni. 

A tanulóklubot egy szuper lehetőségnek tartom, örömmel tölt el, hogy én is részese lehetek. :)”